Kış Mevsimine Birebir, Bağışıklığı Güçlendirici: Zerdemiksli Balkabağı Çorbası (3-4 kişilik)
Hızlı bir tarif zamanı
3 Adımda Bağışıklığınızı güçlendirin!
Malzemeler
Hazırlanış
Sunum
Hızlı Bir Tarif Zamanı
3 adımda bağışıklığınızı güçlendirin!
Malzemeler
350 gram bal kabağı (1,5 dilim)
1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
600 mL su + 200 mL et suyu
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 tatlı kaşığı Zerdemiks
Tuz, karabiber, pul biber, toz zencefil
Hazırlanış
Balkabağı ve rendelenmiş patates bir tencerede su ile beraber haşlanırken başka bir tavada sıvıyağ, soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavurma işleminden sonra tenceredeki haşlanan balkabağı ve patates eklenir. Üstüne et suyu ve tuz da eklenerek sebzelerin iyice yumuşaması beklenir. Yumuşayan sebzeler blender ile çekildikten sonra süt, pul biber, karabiber, toz zencefil* ve oda sıcaklığında az miktar su ile açılmış Zerdemiks karışımı da çorbaya eklenir.
Sunum
5 dakika boyunca çorba karıştırılarak kaynatılır. Ve çorbamız hazır! Deneyenlere afiyet olsun.
*İstenirse zencefilin kendisi de konulabilir ancak blenderden geçirilirse ağıza tane tane gelmesi önlenebilir.
Zerdemiks karışımı içerisindeki un/nişasta dolayısı ile sıcak ile direkt karıştırıldığında topaklanabilir ancak tekrardan blenderdan geçirdiğinizde bu sorun kolaylıkla giderilebilir.