Sankara’nın Mormiks Sushi’si (3 Kişilik)
Hızlı bir tarif zamanı
4 Adımda Bağışıklığınızı güçlendirin!
1
Malzemeler
2
Pilavı İçin Malzemeler
3
İç Dolgusu İçin Malzemeler
4
Balık marinasyonu İçin Malzemeler
5
Hazırlanış & Sunum
Hızlı Bir Tarif Zamanı
5 adımda bağışıklığınızı güçlendirin!
Malzemeler
1 paket sushi yaprağı(nori)
300 gram somon
2 adet havuç
2 adet salatalık
2 adet avakado
6 adet yengeç surumi
Pilavı İçin Malzemeler
1 su bardağı sushi pirinci
1.5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
½ yemek kaşığı Sankara Mormiks
İç Dolgusu İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı acılı mayonez
3 yemek kaşığı labne
Balık marinasyonu İçin Malzemeler
1 çay bardağı soya sosu
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı acılı mayonez
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanış & Sunum
Pilav hazırlanışı:
Pirinçlerimizi nişastasından arınana kadar yıkıyoruz. Ardından bir tencerenin içerisine su, pirinç, tuz ve Sankara Mormiks ekliyip pilavımızın pişmesi için kapağını kapatıp bekliyoruz. Pişen pilavımıza eklemek için ayrı küçük bir tencerede şekerli su karışımı hazırlıyoruz, şekerler içerisinde çözündüğünde pilavımıza ekliyoruz.
Somon marinasyonunun hazırlanışı: Bir kaba soya sosu, limon, hardal ve mayonez alarak karıştırıyoruz. Şeker ve tuz ekleyerek jülyen olarak doğradığımız somonlarla birlikte karışımımızı iyice harmanlıyoruz.
Sushi iç malzemesinin hazırlanışı: Havuç, avakado, salatalık ve yengeçleri jülyen şeklinde doğruyoruz.
Hazırladığımız tüm bu malzemeleri bir araya getirmek kalıyor geriye…
Sushi yaprağımıza hazırladığımız pilavı yayarak, yaprağımızı tamamen kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. Ardından hazırladığımız tüm malzemeleri içerisine yerleştiriyoruz. Uçtan başa doğru sushi aparatı yardımıyla silindir şekline getiriyoruz. Ardından belirli aralıklarla keserek Sankara Mormiks’li sushi tarafimizi sunuma hazır hale getiriyoruz. + Frenk soğanı ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun!
Somon marinasyonunun hazırlanışı: Bir kaba soya sosu, limon, hardal ve mayonez alarak karıştırıyoruz. Şeker ve tuz ekleyerek jülyen olarak doğradığımız somonlarla birlikte karışımımızı iyice harmanlıyoruz.
Sushi iç malzemesinin hazırlanışı: Havuç, avakado, salatalık ve yengeçleri jülyen şeklinde doğruyoruz.
Hazırladığımız tüm bu malzemeleri bir araya getirmek kalıyor geriye…
Sushi yaprağımıza hazırladığımız pilavı yayarak, yaprağımızı tamamen kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. Ardından hazırladığımız tüm malzemeleri içerisine yerleştiriyoruz. Uçtan başa doğru sushi aparatı yardımıyla silindir şekline getiriyoruz. Ardından belirli aralıklarla keserek Sankara Mormiks’li sushi tarafimizi sunuma hazır hale getiriyoruz. + Frenk soğanı ekleyebilirsiniz. Afiyet Olsun!