Kurucumuz

Yönetim Kurulu Başkanının Mesajı

‘’Yiyecekler ilaçlarımız olsun’’ sözü Antik Yunan’dan günümüze kadar önemini kaybetmeden gelmektedir.

Kuruluşun temel amaçlarından biri de bu görüşün hedefidir. Sağlıklı yaşam, her yaşın gereğine uygun bedensel, entelektüel verimlilik ancak amacına uygun beslenme ile mümkündür.

“Yiyecekler ilaçlarımız olsun.” sözü Antik Yunan’ dan günümüze kadar önemini kaybetmeden gelmektedir. Kuruluşun temel amaçlarından biri de bu görüşün hedefidir. Sağlıklı yaşam, her yaşın gereğine uygun bedensel ve entelektüel verimlilik ancak amacına uygun beslenme ile mümkündür. Sağlıklı yaşamın sağlanması adına bilimsel olarak kanıtlanmış tüm doğal bileşenleri yüksek teknoloji kullanarak geliştirilmesini sağlamak merkezimizin temel hedeflerinin başında gelmektedir. Bu amaçla eksikliği giderilmiş besinleri sofraya yeniden kazandırmak, amaca uygun teknoloji geliştirilmesine öncülük etmek, temel besin maddelerinde eksilen sağlık sağlayıcı bileşen eksikliğine bağlı ortaya çıkmış sağlık sorunlarını araştırmak ve yayınlamak merkezin faaliyet alanlarına girmektedir.

Ülkemiz tıbbi bitki florasını akademiden gelen bilgilerle dünya standartlarında ana ürüne çeviren üretici olma hedefiyle her geçen gün araştırmalarımızı arttırmaktayız. Ülkemizin doğal flora kaynaklarını global pazarın isteklerine uygun olarak ürünlere çevirmek ve bunu bilimsel araştırmalarla zenginleştirmek için çalışmaktayız. Yetişkin kadrolarımız ve teknolojik imkânlarla her yıl ülkemiz doğal kaynaklarını yüksek katma değerli ürünlere çevirme hedefiyle çalışmaktayız.

Prof.Dr.

Kurucumuz Prof. Dr. İhsan KARA Kimdir?

Prof. Dr. İhsan Kara, 1942 yılında Malatya’da doğmuştur. Eğitim hayatına Malatya’da başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. 1963 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde eğitim almaya başlamıştır. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöropsikiyatri uzmanı olarak görevine başlamıştır. Aynı zamanda 1977-1978 yıllarında İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde Nöroanatomi çalışmalarını gerçekleştirmiştir.

1981 yılında Nöroloji Doçenti ünvanını kazanmış ve akademik kariyerine devametmiştir. Daha sonra klinik sağlık hizmeti vermek yerine bilimsel çalışmalara yönelmiş ve 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nin Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdürmüştür. 1998 yılında Profesör unvanını almış ve nörodejeneratif hastalıklarla ilgiliçalışmalarını 2009 yılına kadar sürdürmüş, ardından emekli olmuştur.

Emekli olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar’daki kampüsünde Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Merkezi’ni kurarak üniversitede yarım kalan araştırmalarına devametmiştir. Temel olarak “Beynimiz nasıl yaşlanıyor, nasıl hasta oluyor?” soruları çerçevesinde beyin yaşlanmasının mekanizmasını anlamaya yönelik deneysel çalışmalarına devametmektedir. Nörogenetik ve nörofizyoloji alanlarında 24 uluslararası yayını bulunmakta olup, çalışmalarına hala devam etmektedir.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.