Mormiks; siyah havuç, böğürtlen, nar ve vişne gibi antosiyanin kaynaklarından elde edilmiş her türlü unlu mamul, tatlı vb. ürünlere karıştırılarak kullanılması için geliştirilmiş mor meyve ve sebze ekstreleri karışımıdır.
Sankara Mormiks meyve tozu değildir, ürün içeriğindeki meyveler ekstrakte edilir, aktif bileşenler saflaştırılır ve standardize edilerek ürünümüz oluşturulur.
10 g Mormiks en az 100 mg standardize antosiyanin içerir.
Antosiyaninler bitkilerin meyve, çiçek ve yapraklarında doğal olarak bulunan ve onlara kırmızı-mor ve mavi renklerini veren yüksek antioksidan özellikli fenolik bileşenlerdir. Her yemekte eşit miktarda antosiyanin almanın en iyi yolu, standardizasyonun sağlanmasıdır. Standardizasyon sayesinde günlük diyetinize belirli miktarda antosiyanin eklemek çok daha kolay olacaktır.
Unlu Mamüller İçin Mor Meyve ve Sebze Eksteleri Karışımı
370,00₺ Orijinal fiyat: 370,00₺.290,00₺Şu andaki fiyat: 290,00₺.
Meyve ve Sebze Ekstreleri* (%40), (Siyah Havuç Ekstresi, Böğürtlen Ekstresi, Nar Ekstresi ve Vişne Ekstresi), Mısır Nişastası (Taşıyıcı)
Menşei: Türkiye
Bu üründe alerjen maddeler bulunmamaktadır.
1 kg un ya da 1 litre süt için; tuzlu hamurlarda 4 kaşık, şekerli hamurlarda 5 kaşık, baklava ve şerbetli tatlılarda 6 yemek kaşığı kullanılması önerilir.
1 Yemek Kaşığı ~ 20 gram
Güneş almayan serin ve rutubetsiz yerde muhafaza ediniz. Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ve Parti No (PN) ambalajın üzerindedir.
Bu ürün İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilmiştir.
Ürünümüz GMP, ISO 9001 ve ISO 22000 standartlarına uygun üretilmiştir.
Analizler için tıklayınız.
Mormiks’in içerisinde bulunan antosiyaninler nedir ve ne işe yararlar?
Antosiyaninler, daha çok üzümsü meyveler olarak da adlandırılan ahududu, böğürtlen, aronya, karadutla beraber nar, vişne, siyah havuç ve kiraz gibi besinlerde de bulunan ve onlara kırmızı-mor renkler veren fenolik bileşenlerdir. Bu doğal bileşenler meyve ve sebzelere renk vermesiyle beraber aynı zamanda sağlığa yararlı antioksidan etki göstererek vücutta oksidatif stres yaratan serbest radikalleri azaltabilirler. Bu da kanser, diyabet, kronik kardiyovasküler ve nörolojik hastalık (Alzheirmer’s, Parkinson gibi) risklerini azaltabilir ve hücre bütünlüğünün korunmasını destekler. Bununla beraber antosiyaninlerin inflamatuarı azalttığı, immüniteye destek sağladığı, kilo kontrolünü kolaylaştırdığı ve görme yetisini geliştirildiği de yapılan bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.¹
¹Gonçalves AC, Nunes AR, Falcão A, Alves G, Silva LR. Dietary Effects of Anthocyanins in Human Health: A Comprehensive Review. Pharmaceuticals. 2021; 14(7):690. https://doi.org/10.3390/ph14070690
Kırmızı-mor meyve ve sebzelerden elde edilen antosiyaninleri içeren fonksiyonel gıda karışımıdır.
Fonksiyonel gıdalar; temel beslenmenin ötesinde vücut için faydaları olan, belirli hastalıkların önlenmesinde ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılmasında rol oynayan yani sağlığa fayda sağlayan gıdalar olarak tanımlanmaktadır. Bu faydaları sağlayan bileşenler, besinlerin içinde doğal olarak bulunabildiği gibi besinler işlenerek dışardan da eklenebilmektedir.
İçeriği: Siyah havuç, nar, vişne, böğürtlen özleri ve mısır nişastası (glütensiz) içermektedir.
Antosiyaninler bitkilerde doğal olarak bulunan ve onlara kırmızı-mor renklerini veren yüksek antioksidan özellikli fenolik bileşenlerdir. 15.000’den fazla makale ile yaklaşık 100 yıldır bilimsel çalışmalara konu olan sağlık faydaları bilinen bileşenlerdir.
100 g Mormiks en az 1000 mg standardize antosiyanin içerir.
İçeriğindeki antosiyaninlerin diyabet, obezite, kolesterol, kalp ve damar hastalıkları gibi kronik hastalık risklerini azalttığı yapılan bilimsel çalışmalarda belirtilmektedir. Antosiyaninler;
Mormiks; makarna, ekmek, simit, baklava, kurabiye, lavaş, kek ve pasta gibi her türlü unlu mamul ve tatlılarda kolaylıkla kullanılabilir. Ekmek ve diğer unlu mamullerde %8, şerbetli tatlılarda %12 oranında kullanılması tavsiye edilir.
Hayır. Gıdaların tat ve kokusunda herhangi bir değişikliğe sebep olmadan kırmızı-mor renk verir.
Sağlığına dikkat eden tüm bireyler kullanabilir. Ancak herhangi bir kronik hastalığa sahip bireylerin kullanmadan önce doktoruna danışması tavsiye edilmektedir.
Mormiks glüten içermemektedir, çölyak hastaları için uygundur.
Antosiyaninlerin antidiyabetik etkileri bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Diyabet hastalarının doktor kontrolünde kullanması önerilmektedir.
Hiçbir ürünümüzün ilaç niteliğinde bir etkisi yoktur. Bu tür bileşenler sağlıklı bireyler tarafından düzenli ve uzun süreli kullanımlarda kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir. Kronik hastalığı olan bireylerde doktora danışılmasını tavsiye ederiz.
Sağlıklı ve dengeli beslenme programınıza mormiks ile yapacağınız ekmek, makarna vb. gıdaları eklemeniz direkt olarak kilo vermenizi sağlamaz fakat sağlıklı bir seçenek oluşturur. kilo kontrolünün sağlıklı bir yol ile sağlanması için smoothie, yoğurt, kefir vb. ürünlerde alternatif ürünümüz olan LifMo’yu önermekteyiz.
İki ürünümüz de kırmızı-mor meyve ve sebzelerin etken maddesi olan antosiyaninleri içermektedir. Mormiks, unlu mamul ve tatlılar gibi gıdalarda un ile karıştırılarak kullanılır. LifMo ürünümüzde ise antosiyanine ek olarak çözünür (inülin) ve çözünmez (karnıyarık otu tozu) lif kaynakları içermektedir. LifMo’yu yoğurt, smoothie gibi yiyecek ve içeceklerde kullanabilirsiniz.
500 TL ve üzeri ödemelerde
kargo bizden
Sistemimizden yapacağınız
ödemeler 3D Secure ile korunur
Saat 15:00'e kadar verdiğiniz
siparişler aynı gün kargoda
WhatsApp destek hattımız ile
destek alabilirsiniz
2024 © Tüm hakları sakldır. Tasarım TED INNOVATION